- Inhoud boiler: 200 liter
- Energielabel: A+
- Temperatuur: 65°C
- Inhoud boiler: 300 liter
- Energielabel: A+
- Temperatuur: 65°C
- Inhoud boiler: 294 liter
- Energielabel: A+
- Temperatuur: 65°C
Stiebel Eltron Warmtepompboiler WWK221
Stiebel Eltron Warmtepompboiler WWK221
Kenmerken Stiebel Eltron Warmtepompboiler WWK221
- Warmtepompboiler
- Compacte serie voor werking op circulatielucht, luchtkanaal of buitenlucht
- 220 liter boilervolume
- Haalt de hoogst mogelijke energieklasse A+
- Hoge flexibiliteit bij opstelling en installatie
- Hygiënische warmwatertemperatuur tot 65 °C mogelijk in zuivere warmtepompwerking
- SmartGrid – toekomstgerichte technologie
- Inhoud boiler: 220 Liter
- Energielabel: A+
- Temperatuur: 65°C
Stiebel Eltron Warmtepompboiler WWK301 230950
Stiebel Eltron Warmtepompboiler WWK301
Kenmerken Stiebel Eltron Warmtepompboiler WWK301
- Warmtepompboiler
- Compacte serie voor werking op circulatielucht, luchtkanaal of buitenlucht
- 300 liter boilervolume
- Haalt de hoogst mogelijke energieklasse A+
- Hoge flexibiliteit bij opstelling en installatie
- Hygiënische warmwatertemperatuur tot 65 °C mogelijk in zuivere warmtepompwerking
- SmartGrid – toekomstgerichte technologie
- Inhoud boiler: 302 liter
- Energielabel: A+
- Temperatuur: 65°C
Stiebel Eltron Warmtepompboiler WWK301 SOL 233584
Stiebel Eltron Warmtepompboiler WWK301 SOL
Kenmerken Stiebel Eltron Warmtepompboiler WWK301 SOL
- Warmtepompboiler
- Compacte serie voor werking op circulatielucht, luchtkanaal of buitenlucht
- 292 liter boilervolume
- SOL-variant ook met geïntegreerde warmtewisselaar voor aansluiting van een externe warmteopwekker (bijv. zonnethermie of een bestaand verwarmingssysteem)
- Haalt de hoogst mogelijke energieklasse A+
- Hoge flexibiliteit bij opstelling en installatie
- Hygiënische warmwatertemperatuur tot 65 °C mogelijk in zuivere warmtepompwerking
- SmartGrid – toekomstgerichte technologie
- Inhoud boiler: 291 liter
- Energielabel: A+
- Temperatuur: 65°C
Wat is een warmtepompboiler?
Een warmtepomp boiler maakt warmtapwater op een energiezuinige en milieuvriendelijke manier. Hij gebruik namelijk de energie die in de omgevingslucht zit. Het is een voordeel dat hij dus geen gebruik maakt van aardgas (wat een cv ketel of traditionele boiler wel doet).
Lucht die normaal uit jouw woning vertrekt, wordt via deze boiler gebruikt om op een duurzame manier water op te warmen. Ook kan de omgevingslucht gebruikt worden om warmte aan te onttrekken.
De temperatuur van de lucht in jouw woning is doorgaans vrij warm, warm genoeg voor deze warmtepompboiler om het water te verwarmen. Het rendement valt hierdoor erg hoog uit, mits de omgevingstemperatuur niet te laag wordt.
Dit maakt het een energiezuinig alternatief ten opzichte van een traditionele elektrische boiler. Ook als je een grote warmtebehoefte hebt (bijvoorbeeld in grote gezinnen), is een warmtepompboiler interessant en een efficiënte manier van warm tapwater maken.
Aansluiting warmtepompboilers
De meeste warmtepompboilers zijn aan te sluiten op zonnepanelen en zonnecollectoren. Het grote voordeel is dat deze boiler dus geen gebruik maakt van fossiele brandstoffen, maar van duurzame energie.
Er is alleen een aansluiting op het elektriciteitsnetwerk nodig. Als er in een korte periode veel warmte beschikbaar moet zijn, kunnen veel warmtepompboilers overschakelen op elektriciteit voor het opwarmen. Deze boilers zijn zeker een duurzame elektrische boiler met een hoog rendement.
Tevens kan een installateur ook een slim systeem aanbrengen. Nu we terugleververgoedingen moet voor zonnestroom moeten betalen, kan de boiler ook als buffer fungeren. Wanneer je gaat terugleveren wordt er een signaal naar de boiler gestuurd. Hij gaat dan meteen opwarmen om de overtollige energie meteen te kunnen gebruiken.
Verbruik
Gemiddeld verbruikt deze tapwaterbereider systeem tot 3 keer minder stroom dan een elektrische boiler voor warm tapwater in de keuken of douche. De aankoop van een warmtepompboiler is wel wat duurder dan een elektrische boiler.
Staat wel tegenover dat je deze tapwaterbereider snel terugverdiend. Of je er nu een hebt van 100, 200 liter of zelf 300 liter. Het hebben van zonnepanelen is echt wel een must. Als je deze tapwaterbereiders laten lopen op de netstroom, dan werkt het juist averechts op de energierekening.
Levensduur warmtepompboilers
De levensduur kan oplopen tot maar liefst 20 jaar. Hierbij is het wel belangrijk dat het apparaat goed onderhouden worden door een erkend installateur. Water bevat allerlei mineralen die van negatieve invloed zijn op de tapwaterbereider.
Denk hier bij aan kalk. Kalk gaat zich afzetten op heel veel onderdelen. Daarom moet er regelmatig ontkalkt worden. Zonder ontkalker gaan compressoren kapot, vaten roesten en condensors rotten letterlijk kapot.
Warmtepompboiler nadelen en voordelen
Voor- en nadelen hebben alle producten. Zo ook als je kiest voor deze warmwaterbereider. Daarom even een overzichtje van de voor- en nadelen.
Voordelen:
- Je haalt gratis energie uit de lucht, waardoor je het water op een duurzame manier opwarmt.
- Met een koppeling met de PV-panelen kun je de boiler opstoken, als je terug gaat leveren.
- Meteen warm water, wanneer je begint te tappen.
- Toekomstbestendig voor de komende decennia.
Nadelen:
- Hoge aanschafwaarde die je eerste helemaal zelf moet betalen, voordat je subsidie terugkrijgt.
- Zwaar apparaat, mogelijk extra bouwkundige voorzieningen nodig.
- Bevatten veelal schadelijke koelgassen, mits je kiest voor natuurlijke koelgassen.
Een warmtepomp boiler kopen bij Boilermarkt.nl
Heb je vragen over welke warmwaterbereider het beste in jouw woning zou passen als vervanging van je oude boiler? Twijfel dan niet en neem gewoon contact met ons op. Wij adviseren je graag, over zowel een elektrische boiler als een warmtepompboiler. We kunnen je duidelijk de verschillen uitleggen en advies geven welke boiler het beste bij jouw leefsituatie past.
- Bekijk hier Stiebel Eltron boilers
- Ga direct naar boiler 120 liter
Warmtepompboiler subsidie
Als je een oude boiler vervangen gaat en kiest voor een duurzame oplossing kun je recht hebben op de zoegenoemde warmtepompboiler susbidie (investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)). Om te ontdekken of je hier gebruik van kunt maken, verwijzen we je naar de website van Milieuw Centraal.
Deze premies kunnen oplopen tot maar liefst de helft van het factuurbedrag in 2024, maar ook in 2025.
Veelgestelde vragen
Wat is de juiste warmtepompboiler voor mijn leefsituatie?
Bij het kiezen van de juiste warmtepompboiler voor jouw leefsituatie is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren. Hierbij kan Boilermarkt je uitstekend helpen.
We bieden een uitgebreid assortiment aan warmtepompboilers van topkwaliteit tegen een scherpe prijs. Boilermarkt kan je adviseren welke warmtepompboiler het beste bij jouw woning past.
We begrijpen dat elke leefsituatie uniek is, en daarom leggen wij de verschilllen tussen elektrische en warmtepompboilers duidelijk uit om jou het beste advies te geven. Neem gerust eens geheel vrijblijvend contact met ons op!
Waarom kiezen voor een warmtepompboiler?
Er zijn meerdere redenen om te kiezen voor een warmtepompboiler. Een belangrijk voordeel is dat een warmtepompboiler op een energiezuinige en milieuvriendelijke manier kraanwater verwarmt.
In tegenstelling tot traditionele boilers maakt een warmtepompboiler geen gebruik van fossiele brandstoffen voor warm water. Door energie uit ventilatiekanalen of omgevingslucht te benutten, draagt een warmtepompboiler bij aan duurzaamheid en energiebesparing.
Bovendien is een warmtepompboiler geschikt voor zowel kleine als grote gezinnen, omdat deze efficiënt en betrouwbaar is, zelfs bij een grote warmtebehoefte.
Waar kan een warmtepompboiler gebruikt worden?
Een warmtepompboiler kan op verschillende plaatsen worden toegepast, zoals woningen, appartementen, kantoren en commerciële gebouwen. Of je nu een nieuwbouwproject hebt of een renovatieproject wilt uitvoeren, een warmtepompboiler is een veelzijdig systeem dat in diverse omgevingen gebruikt kan worden.
Door de aansluiting op zonnepanelen en zonnecollectoren kan een warmtepompboiler zelfs nog duurzamer worden. Het enige wat nodig is, is een aansluiting op het elektriciteitsnetwerk, waardoor je kunt profiteren van een duurzame en efficiënte verwarmingsoplossing.
Hoe werkt een warmtepompboiler?
Een warmtepompboiler gebruikt energie uit ventilatiekanalen of omgevingslucht om water efficiënt en zuinig op te warmen. De warmte wordt onttrokken aan de lucht in jouw woning, die vaak al warm genoeg is.
Dit zorgt voor een hoog rendement en maakt de warmtepompboiler een energiezuinig alternatief voor traditionele elektrische boilers. De warmtepompboiler werkt op elektriciteit, maar kan overschakelen naar elektrische verwarming als er meer warmte nodig is.
Is een warmtepompboiler een duurzame oplossing?
Door het lagere energieverbruik verbruikt een warmtepompboiler tot wel 3 keer minder stroom dan een elektrische boiler. Hierdoor is het een duurzame oplossing die bijdraagt aan het verminderen van CO2-uitstoot en het beschermen van het milieu.
In tegenstelling tot traditionele boilers, die afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen, maakt een warmtepompboiler gebruik van hernieuwbare energiebronnen. Door te kiezen voor een warmtepompboiler maak je een duurzame keuze die bijdraagt aan een groenere toekomst. Ook bespaar je met de keuze voor een warmtepompboiler aanzienlijk op energiekosten.